tiistai 9. joulukuuta 2008

Terveystuloksia..

On ne tulokset olleet jo jonkin aikaa tiedossa, mutta ei sitä tekstiä siitä ole syntynyt. (Kaikki tässä mainittavat tiedot näkyykin nettisivuilla.)

Tulokset oli osaltaan huojentavia, mutta sitten oli niitä huonojakin uutisia.
Kerrottakoon nyt ensin ne huonot. Samalla kertaa otettiin siis lonkka- ja kyynärtutkimukset sekä kilpirauhasarvot. Tämän hetkiset kilppari arvot on ihan ok, mutta mitä tulee TGAA:n, se oli valitettavasti posotiivinen :(. (ja niille jotka ei asiasta tiedä niin positiivisuus tarkoittaa sitä, että Joku voi jossain vaiheessa elämäänsä sairastua kilpirauhasenvajaatoimintaan). Eli tästä lähtien mittaillaan sitten ainakin vuoden välein noita arvoja, että saadaan poika pidettyä kunnossa. Toivotaan, että Joku ei siihen sairastuisi vaan saisi viettää tervettä elämää. Mutta koskaan ei tiedä, joten kaikkeen täytyy varautua.

Mitä lonkkiin tulee luulin niiden olevan paremmat, koska olen kuullut, että moni koira joka pääsee pennuille tyypilliseen sammakkoasentoon, on pääosin A lonkkaisia. Mutta nyt tuli todistettua ettei niin aina ole, vaan ne voivat olla myös C lokkaisia , niinkuin siis Joku on. Ei se toisaalta mikään kauhean suuri pettymys ollut, koska onhan Kaukokin C lonkkainen ja jakselee hyvin. Täytyy pitää poika hoikassa kunnossa niin voidaan huoletta jatkaa agilityn parissa.
Kyynärät oli ihan ok, niissä ei mitään ihmeellistä.

Joka tapauksessa vielä ihan terve poika, ja toivotaan kovasti, että sellaisena pysyy mahdollisimman kauan :).

Ei kommentteja: