keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Agiliitelyä virallisesti

Sainkuin sainkin aikaiseksi osallistua virallisiin agilitykilpailuihin Jokun kanssa. Startit olivat jo 5.4. ja 17.4, kumpanakin kertana yksi hyppyrata ja yksi agilityrata (ja niille jotka eivät vielä tiedä, hyppyradalla ei ole kontaktiesteitä (A, puomi ja keinu))

5.4 kisat olivat helsingissä Purina areenalla, ja järjestäjinä toimi HAU (Helsingin Agility Urheilijat). Tuomareina toimi Anne Savioja sekä Seppo Savikko. Koska tämä oli meidän ensimmäinen virallinen startti, piti Joku mitauttaa. Tuomari (Anne Savioja) ei meinannut uskoa, että Joku olisi maksi, vaan otti mitan käteen ja pyysi tämän jälkeen Jokulta anteeksi epäilystään ;), korkeutta löytyi 46cm (medien max korkeus 43cm.).

Anne Saviojan rata näytti kutakuinkin tältä (mittasuhteet ei täysin oikein, ja kuva piirretty reilu kuukausi kisojen jälkeen, ulkomuistista :DD):

Tämä rata oli ihan mukava, semmoinen aika juosten läpi juttu :). Ohjasin alun niin, että otin jätin Jokun vinosti lähtöön odottamaan ja meni itse kolmos putken suulle vastaanottamaan. Siitä sitten tule kutsulla liikkeelle ja nopea juoksu tekemään persjättöä putken ja muurin väliin (ja hyvin ehdin :D). Nyt en itse muista mikä rima tippui, mutta se oli kuitenkin jokin rima ennen 9 hyppyä. Tein valssin hyppyjen 9 ja 10 väliin joka onnistui ihan hyvin, mutta sitten 10 rima putosi koska olin itse ohjauksessa liian sähäkkä. Ja koska luotin että se menee sinne putkeen suoraan, lähdin jo kepeille päin, mutta putken toisessä päässä sain huomata että koira tuleekin vasentapuolta mukana, joten eiköhän takaisin putken toiseen päähän ja koira oikeasti sinne putkeen.. Loppu rata menikin sitten loistavasti, ei mitään ongelmia, ja kepitkin omasta jännityksestä huolimatta mallikkaasti :). Jäi 15 virhepisteestä huolimatta todella hyvä mieli!


Sitten oli vuorossa Seppo Savikon agility rata (tämäkin ulkomuistista.. :D)



Ohjaaja (eli minä) oli radan rakennus vaiheessa sitä mieltä, että meidän ainoa ongelma olisi pituus.. Mutta kuinskas sitten kävikään.. Radalle lähdettiin ihan hyvillä mielin, koira jätettiin kauniisti suoraan linjaan lähtöön, ja ohjaaja meni renkaan ohi odottamaan koiraa. Antoi käskyn tule ja lähti myös itsekkin liikkeelle, takaa kuului klonks (ensimmäinen rima putosi..) ja matka jatkui. Kontaktit otettiin nätisti, kepit meni kauniisti, muurin jälkeinen hypyn 10 rima tippui, mutta muuten rata meni hienosti loppuun, pituutta myöten. Ohjaaja tuli iloisena maaliin, kovin tyytyväisenä radasta ajatellen sieltä tulleen muutama virhepiste. Toisin kävi, koska myöhemmin sain kuulla, että Joku oli hypännyt renkaan väärin, ja saanut siitä kiellon, ja koska en tätä uusinut, tuli radasta hylätty.. Mutta se ei meitä haitannut koska kontaktit ja kaikki muukin meni niin hyvin, että jäi todella hyvä mieli :).
Hyppyradalta siis tulos 15 ja aika -9,16s, ja agiradalta HYL, mutta ensimmäisiksi kisoiksi oikeen loistavat radat :).
Lohjalla 17.4. ei mennytkään sitten ihan yhtä mallikkaasti.. Rnegas jäi mietityttämään minua jo viimekisoista, ja en ollut ehtinyt treenaamaan Jokun kanssa ollenkaan näiden kisojen välillä, joten arvatkaa millaisilla fiiliksillä lähdettiin.. Molemmista radoista tämä rengas sitten löytyikin, ja ekalla radalla saatiin mennä rengas neljäkertaa läpi ennenkuin se onnistui.. (ja kolmesta kiellostahan tulee hylätty..) loppu rata menikin sitten ihan mukavasti, vaikka ottikin vähän päähän renkaan jankkaus.. Hyppyradalla renkaalle riitti kaksi kieltoa, ja muutama riman pudotuts ja tuloksena 25 ja aika -10,46.
Se on jo pitkään ollut tiedossa, että aika ei tule olemaan meille se ongelma, vaan enemmänkin se, että rimat pysyvät ylhäällä, hyppytekniikkaa siis harjoittamaan.. :)

Ei kommentteja: