lauantai 17. toukokuuta 2008

Lohja 10.5.

Ilmoitin Kaukon pienestä päähänpistosta sitten luonnetestiin joka on Lohjalla 10.5.08.
Aikaisemmin ei ole kauheasti tullut ajatelleeksi että veisi sen testiin, mutta toisaalta kun tapahtuma oli Vesikoirat ry:n järjestämä (josta pieni jäsenyys alennus), Kauko jo reilu 4v, eli hyvässä iässä, niin miksi ei?!

Tietenkin meidän tuurilla me oltiin Kaukon kanssa ekoina heti klo. 9.00. Toisaalta ihan hyvä että päästiin sitten ajoissa pois muihin puuhiin. Testipaikalla piti olla puoli tuntia ennen oma vuoroa. Joten 8.30. me kökötimme testipaikalla ilmottautumassa että oillaan paikalla.

Tuomareina toimivat Jorma Piiroinen ja Pirjo Ojala-Laine.

Testi alkoi tasan klo.9.00.
Aluksi tervehdittiin tuomaria (meillä siis Pirjo Ojala-Lainetta), Kauko oli sitä mieltä että siellä oli kaikkea muuta kiinnostavampaa kuin se tuomari, ei siis mitenkään aristanut, vaan muutenvaan ei kiinnostanut. Lopuksi kuitenkin kutsujen jälkeen Kauko antoi hänen raapsutella takapäätään..
Seuraavaksi oli leikkimisen vuoro. Tuomari haki lelun ja yritti leikittää Kaukoa, se ei oikein tajunnut mistä oli kyse ja vain pällisteli tapahtuvaa. Tuomari haki toisen lelun, mutta ei sekään ollut kiva. Sitten tuomari anoi minun innostaa Kaukon veto leikkiin. Se onnistui todellisen yrittämisen jälkeen ihan hyvin, sitten vaihdettiin lennossa lelun pitäjää minusta tuomariin. Kauko oli hieman hämillään mutta leikki kuitenkin ihan hyvin myös hänen kanssa.

Seuraavaksi tämän "helpon osion" jälkeen oli vuorossa pelottava kelkka. Minä menin seisomaan köyden viereen katse kelkkaan päin, Kauko pitkällä remmillä. Pulkka lähti liikkeelle ja Kauko totesi että se on aivan kamala juttu, se haukkui ja pakeni remmin toiseenpäähän. Sitä pelotti niin paljon, että kun pana oli sittenkin liian löysä, se pääsi pannasta läpi ja karkuun, se ei kuitenkaan lähtenyt ihan hirveän kauas vaan jäis kauemmas katsomaan mitä minä teen (minulla katse edelleen pulkkaan). Tuomari antoi luvan jatkaa niin että Kauko olo vapaa, ja pulkka lähti taas uhkaamaan minua. Lopulta oli niin että pulkka oli minussa ihan kiinni, minä itse kyykyssä ja puhelin pulkalle, ja samalla kutsuin myös Kaukoa katsoman mikä se on.

Saatiin lainaan paikalta panta, koska kun se kerran jo pääsi pannasta läpi, lähtisi se toisenkin kerran. Seuraavaksi otin Kaukon lyhyemmälle remmille, lähdimme kävelemään kohti auton keulaa, sen takaa hyppäsi tuomari raipan kanssa ja käski meitä pysähtymään. Hän uhkasi meitä, Kauko puolusti minua haukkumalla ja oli kai siellä välissä murinaakin. Tuomari heitti raipan pois ja Kauko rauhottui ja antoi tuomarin koskea itseensä. koira jäi tuomarille minä kävelin takaisin paikkaan josta lähdettiin, ja kun tuomari antoi luvan sain kutsua Kaukon takasin.

Vuorossa oli ylös hyppäävä haalari sekä alas pyörivä tynnyri. Ensin mentiin kierros jossa ensin lensi haalari, ja sen jälkeen meidän perän lähti tynnyri vyörymään (tynnyrin sisässä oli kiviä joka aiheutti kamalaa kolinaa. Kun tämä kierros oli menty, mentiin kierros uudestaan ilman että mitään kauheaa tapahtuisi, haalaria ei pelätty mutta ei myöskään tutkittu, ja tynnyri ohikulkiessa hieman nuuhkaistiin.

Meidät ohjattiin pimeäseen huoneeseen, koira jäi tuomarille huoneen ovelle, minut istutettiin nurkkaan, ja pimeäseen huoneeseen päästettiin Kauko valloilleen. Kauko meni ainaskin, valehtelematta, kymmenen kertaa edes takaisin minun edestäni, se ei käyttänyt hajuaistian ollenkaan vaan ravasi vain kuulo ja näkö aistillaan. Lopulta kun minä löydyin oli kaikki taas kunnossa.

Heti kun päästiin kauheasta pimeästä, joutui koira jäämään kiinni seinään. Minä poistuin näkökentältä. Tuomari lähti taas koiraa päin raippa kädessä, en nähnyt (luonnollisesti..) mitä siellä tapahtui, mutta haukkumista kuului ainakin.

Tilanteen viimeinen vaihe, laukaisut. lähdettiin kävelemään eteenpäin, koira pitkässä remmissä. Kävellessä kuului ensimmäinen laukaus jonka jälkeen Kauko säpsähti ja hyppäsi mua päin hakien turvaa. käveltiin siis kokoajan. Sitten käsky pysähtyä ja uusi laukaus.

Tuomarit menivät pohtimaan tulosta ja tulokseksi tuli:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
Loppupisteet + 144

Olen ihan tyytyväinen tulokseen, tietenkin näin jälkikäteen ajattelee, että olisi itse voinut tehdä jotain toisin, mutta tulosta ei voi muutta ja sillä hyvä :D.

tulipahan pitkä teksti...

Ei kommentteja: